Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

NEUSCHWANSTEIN ΚΑΙ Ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ Ο Β' Ο ΝΤΡΟΠΑΛΟΣ

Ένα κάστρο των ιπποτών απ' έξω και φόρος τιμής στις όπερες του Βάγκνερ στο εσωτερικό, το NEUSCHWANSTEIN, ήταν το πιο φιλόδοξο εγχείρημα-όνειρο του Λουδοβίκου του Β'.
Ο θεμελιώδης λίθος μπήκε το 1869, το κάστρο ολοκληρώθηκε το 1884, ενώ οι εργασίες συνεχίστηκαν και μετά το θάνατο του βασιλιά το 1886. Χρυσός, άγιοι και ένα άγγιγμα Βυζαντίου, είναι τα δομικά στοιχεία της αίθουσας του θρόνου, η οποία είναι επνευσμένη απο την Αγία Σοφία στην Κων/πολη.
Θα αναρωτιέστε βέβαια γιατί αποκαλώ στον αρθρότιτλο τον Λουδοβίκο ως ''ντροπαλό'', και η απάντηση είναι -μάλλον- κάπως απρόβλεπτη. Βλέπετε, ο Λουδοβίκος, σαν ένας κοινός θνητός, είχε κι αυτός βιοτικές ανάγκες. Το απρόβλεπτο όμως της υπόθεσης είναι πως κάθε φορά που βασιλιάς ήθελε να ικανοποιήσει τις ανάγκες του αυτές, τα φαγητά μεταφέρονταν με έναν ανελκυστήρα απο την κουζίνα, τρία πατώματα κάτω, στην τραπεζαρία, όπου ο βασιλιάς έτρωγε τα πιο πολλά γεύματα μόνος του.
Όμως, παρά την ντροπαλότηταότητα, εεμ ιδιαιτερότητα, αυτή του Λουδοβίκου, πρέπει να σημειωθεί ότι η ανυπολόγιστη αγάπη και θαυμασμός που έτρεφε για τον περίφημο μουσικό Βάγκνερ, αποτέλεί την απάντηση για την ύπαρξη πολλών πινάκων αυτού.
Πηγαίνοντας απο το σαλόνι στο γραφείο, οι επισκέπτες διέρχονται απο μια εσωτερική σπηλιά-grotto- όπου κατα τη διάρκεια ζωής του Λουδοβίκου, έρεε ένας μικρός καταρράκτης.
Anyway! Το κάστρο αυτό του Λουδοβίκου σίγουρα μόνον απαρατήρητο δεν περνάει. Τόσο ο εσωτερικός, όσο και ο εξωτερικός χώρος, εμπνέουν μια γαλήνη τέτοια που μας θα μας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές...
Πάντως για ένα πράγμα είμαι σίγουρη και αυτό είναι πως θα περάσουμε ΤΕΛΕΙΑ!!!!!
Υ.Γ. ---Μόναχο σου ερχόμαστε!!! Φόρεσε τα καλά σου και ετοιμάσου να υποδεχτείς το δεύτερο λύκειο Κω!!!
--- Ελινάκι, κολλητούλα μου, θα περάσουμε σούπερ και ανυπομονώ!!!
--- Νίκο Παπαδ., είμαι σίγουρη ότι εσύ και το ανατρεπτικό χιούμορ σου θα δώσουν ''''ρέστα'''' γι ακόμη μια φορά!!! KEEP WALKING!!!
--- Μαρία Sgl, R U Ready??? ΑΧ αυτό το άρθρο σου με τα ψωμάκια! Αχ!!!!!!!
--- Κύριοι: Παπ., Βρον.,Χατζ., δεν θα σας απογοητεύσουμε!!!!!
--- Προς όλους, απομένει μόνο μια εβδομάδα!!!!!!!!!!!!!
FROM: ΕΥΑ 007! 23/3/09

2 σχόλια: